SISTA MINUTEN I LIBANON o FÖRSTA I JORDANIEN


Sista minuterna i Libanon. Igår var vi på utfärd i bergen. Vi åkte lokalbuss uppför och nedför slingrande bergsvägar. Stup rakt ner. Läskigt. Här är väldigt grönt och vi såg en del  bananplantage. Det fanns en del checkpoint utmed vägen. Man är högt beväpnad, stridsvagnar och militärer utmed vägen. Hög beredskap.
 När vi kom fram åt vi hamburgare o coca cola sen gick vi till ett fort där det fanns ett fint museum. Vi såg glasvaser o skålar som var gjorda för 2000 år sedan och som var näst intill perfekta både till form och färg o lyster. Fikade på ett ställe innan vi åkte hem. Åt en god bakelse och drack gott kaffe. Alla här var mycket vänligt o fikachefen bjöd på en god kaka också.
Vi åkte också genom andra icke så fina delar av Beirut. Många ärr efter kriget. På många hus fanns det fortfarande skotthål. Man kan verkligen förså de som flytt härifrån en gång.
Det finns många fina bilar här och även många gamla Volvobilar, mestadels 244 och 245:or från 90-talet. Troligen hittagna av de som flytt till Sverige en gång och som sedan flyttat hem igen.  Här kör man med gasen i botten och hoppas att Allah är god. Med fina bilar så går det VÄLDIGT fort.

Nu väntar två nätter på lyxhotell vid Döda havet, sen fortsätter vi som vanligt igen. 

Sitter nu på balkongen på Dead Valley Mariott Hotel vid Döda havet. Har precis ätit italiensk buffé. Mkt gott och rikligt. Kvällen  är riktigt behaglig. Vi kan se ljusen från Jerusalem.  Hotellet är lyxigt och dyrt. Man måste betala för att använda wifi(!)  5 JOD = 50:- för ½ timme. Inte klokt för ett hotell som är så dyrt. Vi har bott på mycket enkla hotell där wifi är gratis. Det finns många familjer med barn på hotellet. De flesta har en asiatisk barnflicka, som tar hand om barnen.  I morgon skall vi bada i Döda Havet. Idag har jag bara doppat fötterna.

3 kommentarer:

  1. Låter mycket spännande,men nu saknar vi hans på volleyn. Hälsningar Håkan

    SvaraRadera
  2. Var bokade du din sista minut till libanon?

    SvaraRadera
  3. Det är inte en sista minutenresa utan de sista minuterna av en längre resa, som vi bokade hos Läs o Res. Resan började i Turkiet och avslutades i Libanon

    SvaraRadera